Innlæring av ruta

Skjermbilde 2015-11-03 kl. 14.19.11

Føler eigentleg eg ikkje har heilt peiling på kva eg driver med, men etter å ha søkt litt rundt, har eg funne ut at eg vil prøve target metoden. Har blitt vist ein metode der man legger godbitar i ei skål bakerst i ruta, men er redd det raskt kan føre til snusing/søking i ruta, og det vil eg helst unngå.
Så i går starta eg innlæring av target på post-it lapp. Man tager det man haver når det ikkje finst ei einaste musematte i hus.

Vil eigentleg ha touch med labben på post-it lappen, men å vente ho ut på innlæring av det, då trur eg nesten eg må vente i nokre år. Og det har eg ikkje heilt tålmodighet til. Touch med snuten derimot, er noko ho kan med target-stick, så det tok ho veldig lett. Ho vart til slutt så gira at ho starta med å apportere post-it lappen.
Så då blir det å starte med og legge den lenger og lenger vekk, og sende ho ut til lappen. Og så må eg finne fram ruta (som har støva ned i bilen min i eit års tid) og legge lappen bakerst der, og etterkvart skal eg då sakte men sikkert starte fjerne post-it lappen.

Litt usikker på om eg skal legge på noko kommando på og touche post-it lappen med snuten, og kva bør i så fall kommando-ordet vere?

Om nokon har gode innspel til denne metoden, eller forslag til andre metodar, så fyr laus!

Categories: Trening og stevner

2 comments

 • Lill-Iren

  Rute synes jeg var en vanskelig øvelse å lære inn og få stabil. Det er så mange innlæringsmetoder også må man finne den som gjør at akkurat din hund forstår hva øvelsen går ut på.

  Jeg brukte også target, brukte også en del shaping der jeg sto nærme ruta og lot henne bevege seg rundt og finne riktig punkt bakerst for å få klikk og belønning. Jeg har også sendte henne gjennom ruta og belønnet med ball over hodet hennes.

  Jeg tror target fungerer veldig bra, men jeg var nok ikke nøye nok på kriteriene for jeg fikk problemer med at hun snudde seg og stanset litt for tidlig når hun var ekstra ivrig. Som de ofte kan bli på stevne osv. Også gjør hun det når det blir for lang avstand. Så det er vel noe man bare må jobbe gradvis med. Husk å flytte en del rundt på ruta når dere trener, det hjelper også til å øke forståelsen til hunden 🙂

  Ruta har vært en litt vanskelig øvelse, men nå er det ekstra gøy å trene det nå når vi får det til 🙂

  • Catania

   Takk for tips! Får prøve og vere litt nøye, så vi forhåpentlegvis får det til skikkeleg. Hadde det berre blitt litt finare vær, så vi kan forflytte oss ut snart. Vil helst trene litt aleine, før vi tar øvelsen vidare til fellestreninga inne 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *