Nytt år, nye øvelsar?

Smart som eg er, klarar eg sjølvsagt og planlegge stevner for neste år. Utan å tenke over at det kjem nye reglar og øvelsar. Oh joy!
Og etter slik eg har skjønt det, kan klasse 1 bli sjåande slik ut:

 1. Felles sitt, 1 minutt
 2. Fri ved fot
 3. Stå under marsj
 4. Innkalling frå dekk
 5. Sitt eller dekk under marsj
 6. Fremadsending til rute med dekk
 7. Apportering
 8. Avstandskommandering, fire skifter
 9. Innkalling med hopp over hinder
 10. Fremadsending rundt kjegle med retur

Det som kan bli vår store utfordring, er fremadseningane. Det er to heilt nye øvelsar, og sjølv om eg har ruta, så har vi aldri heilt fått trent på det. Ikkje er eg heilt sikker på korleis eg skal gå fram heller, sjølv om eg har fått det vist ein gong.
Men vi gir oss ikkje med det første, men vi har litt og jobbe med. Utan tvil.

Ellers ser det ut til at det kun er justeringar i øvelsane. Som «sitt eller dekk under marsj», må berre få inn at det ikkje skal vere eit holdt inni der.
Mens apporteringa, som vi har trent på ganske lenge (men dog ikkje så seriøst), har komt seg veldig i det siste.

Men uansett, så skal vi kose oss på årets første og siste LP stevne (for vår del) i slutten av Oktober.

Categories: Catania

6 comments

 • Lill-Iren

  Ja blir spennende med nye øvelser;) men nye klasse 1 er vel gamle klasse 2 hvis du skjønner 😉 så dersom du går i klasse 1 i år så blir det rekruttklasse neste år 🙂

  • Catania

   Ja, det blir det! Men kan ikkje sei eg har satt meg heilt inn i dette her heilt enda :p
   Men eg som går i dagens klasse 1, går vel då i nye klasse 1, eller? Er i vert fall slik eg har skjønt det utifrå dette: «for å kunne starte i klasse 1, må man ha gjennomgått klasse rekrutt med opprykk (eller tilsvarende nasjonal klasse) eller gå i dagens klasse 1.»

 • Lill-Iren

  I følge den setningen der ser det litt forvirrende ut. Skjønner ikke helt hva de mener, det burde stå «eller gå i dagens klasse to» ?? Jeg som går i dagens klasse to kan jo ikke starte i den nye klasse to? Så jeg tror det må være en feil der, dersom du går i dagens klasse 1 skal en vel starte i nye rekruttklassen.

  • Catania

   Hehe, eg har ingen idé. Trudde rekrutt klassen då vart typen «bronsemerkeprøva», berre med forandringar og det at man må gjennom den for å starte? Eller er det ikkje gjort forandringar med bronsemerkeprøva kanskje?

 • Lill-Iren

  Jeg forstår det slik at:
  rekrutt = klasse 1
  klasse 1 = klasse 2
  klasse 2 = klasse 3
  klasse 3 = elite

  Klasse tre blir vel høyeste klasse nå. De bør vel komme ut med litt offisielle informasjon snart dersom det skal tre i kraft i 2016.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *